© CornOil Press Kft.

2018 All rights reserved

Kedvezményezett neve: Corn Oil Press Kft.

 

 

Kedvezményezett neve: Corn Oil Press Kft.

Projekt címe: Minden nap egy alma a doktort távol tartja! – Termék- és technológiafejlesztés – Almamagolaj kifejlesztése a Corn Oil Press Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 60 150 000 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.11-20-2020-00059

Projekt tartalmának bemutatása:

Az almacsutka hatalmas mennyiségben keletkező élelmiszeripari hulladék hazánkban és más gyümölcstermő országokban. Az almacsutka főként a gyümölcslégyártás melléktermékeként keletkezik, elsősorban héjrészeket, almahúst, magházat, magvakat és almaszárat tartalmaz.
A projekt során először az almacsutka feldolgozási, felhasználási lehetőségeit vizsgáljuk. Célunk, hogy kinyerjük a számunkra hasznos alapanyagot, az almamagot, a lehető legjobb arányban, valamint további felhasználási lehetőségeket találjunk az almapép egyéb frakcióinak. Ha elérjük a kívánt frakciókat, azaz rendelkezésünkre áll a szárított almamag, akkor megkezdjük a hidegpréseléses almamagolaj-gyártási kísérleteket. A projekt során beszerzésre kerülnek a szétválasztáshoz, préseléshez szükséges eszközök, melyek a kísérletek, szétválasztási, kihozatali próbák után a termelésre is alkalmasak lesznek.
A projekt részeként filozófiánknak megfelelően gondoskodunk egy másik iparág hulladékáról és számunkra hasznos alapanyagot (almamagot) állítunk elő, melyből terveink szerint jó kihozatallal tudunk a fejlesztés végén olajat sajtolni, miközben az almatörköly további melléktermékei is hasznosításra kerülnek.