© CornOil Press Kft.

2018 All rights reserved

Püspökladány székhelyű cégünk, a Corn Oil Press Kft., hidegen sajtolt olajgyártással foglalkozik.

 

Termékeink bázisát egy speciális hidegen sajtolási technikával előállított magolajok adják. Előállításuk mechanikus módon történik, mely adalékanyag mentes végterméket biztosít ellentétben a gyakoribb és olcsóbb oldószeres (extrakciós) eljárással.

 

Manapság kezd csak köztudottá válni ezeknek az olajoknak a fontossága és széleskörű egészség megőrző hatásuk.

 

Ezek az olajak elsőszámú forrásai a szervezetünk számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavaknak. Testünk ezeket azonban nem képes előállítani, tehát külön táplálékkal kell bevinnünk a megfelelő mennyiségben. Legjelentősebbek itt az omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavak, melyek a gyakran fogyasztott telítettekkel ellentétben rendkívül  egészségesek. Meg kell említenünk ezekben az olajokban megtalálható kimagaslóan magas E-vitamin tartalmat, illetve egyéb vitamin és ásványi anyag összetevőket.

 

A bennük lévő anyagok erős antioxidáns hatásúak ezáltal meggátolják a szervezetünkben fellépő szabadgyökök kialakulását és segítik a rosszindulatú sejtek elleni harcot. Karbantartják szív és érrendszerünket, illetve csökkentik koleszterin szintünket. Serkentik az agyműködést, javítják látásunkat. Az E-vitamin tartalom pedig segíti az egészséges sejtek membrán képzését.

 

Leírni az összes pozitív szervezetünkre gyakorolt hatást nem lenne egyszerű, mivel ezek a komplex bioaktív anyagok rengeteg módon hatnak ránk. Fontos azonban tudnunk, hogy ezek nem csodaszerek vagy gyógyszerek hanem az egészséges táplálkozás és életvitel alapvető részei, amelyekre mindenkinek szüksége van. A hidegen sajtolt olajok lényege tehát a megelőzésben rejlik! Hosszú távú fogyasztásukkal javíthatunk életminőségünkön és késleltethetjük az öregedés folyamatait.